HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Méteres kalács IV.
| Többi

Méteres kalács IV. recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
4 tojás
26 dkg porcukor
1 dl mekeg víz
1 dl étolaj
26 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 kanál kakaó
A krémhez:
2 csomag különböző színű és ízű pudingpor
4 dl tej
20 dkg sütőmargarin
20 dkg porcukor

A recept elkészítése

4 tojás sárgáját 26 dkg porcukorral habosra keverünk,1 dl meleg vízzel és 1 dl olajjal tovább keverjük. 26 dkg lisztet 1 csomag sütőporral elkeverünk, és ezt a tojásos masszához keverjük. A masszát ezután ketté osztjuk, egyikbe 2 kanál kakaót teszünk. A 4 tojásfehérjét habbá verjük, felét a csokis, másik felét a fehér tésztához adjuk. Kikent, lisztezett őzgerincformába rakjuk külön-külön a tésztákat, és 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

A krémhez a 2 különböző színű  pudingport felfőzzük külön-külön 2 dl tejjel. 20 dkg margarint kikeverünk 20 dkg porcukorral, és ezt a kihűlt pudingokhoz adjuk, jól összekeverjük.

Ha készen van a 2 piskóta /fehér és  kakaós/, felszeleteljük, és felváltva megkenjük a kétféle pudinggal /pl. kakaós piskóta, vaníliás krém, fehér piskóta, csokoládés krém/, és összeállítjuk, így kb. 1 méter hosszú süteményt kapunk, amit  1 tábla olvasztott tortabevonóval bevonunk a végén. Ha elkészült, ferdén szeleteljük, így egy szelet 4 színű lesz.

Feltöltötte: petra

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra