HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Meggyes-mogyorós torta
| Többi

Meggyes-mogyorós torta recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
6 tojás
6 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg sütőmargarin
2 evőkanál rum
6 evőkanál finomliszt
6 evőkanál őrölt mogyoró
1 csomag sütőpor
2 evőkanál keserű kakaópor
A töltelékhez:
2,5 dl meggy
2,5 dl főzőtejszín
2 evőkanál étkezési keményítő
3 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum
30-40 szem kimagozott meggy
A tetejére:
2 dl habtejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag habfixáló
mogyoró


A recept elkészítése

A tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd az olvasztott margarint és a rumot belecsorgatjuk. A lisztet a mogyoróval, a kakaóval és a sütőporral összeforgatjuk, és egyharmadát a cukros tojásba tesszük. A kemény habbá vert tojásfehérje harmadát is hozzáadjuk, összekeverjük. A többi hozzávalót ugyanígy, két részletben adjuk hozzá.

Két 24 cm-es tortaformát margarinnal kikenünk, lisztezünk, a masszát elfelezve belesimítjuk. Előmelegített sütőben 165 fokon, légkeveréses sütőben 150 fokon kb. 20 percig sütjük.

A töltelékhez valókat a megybefőtt kivételével lábasba tesszük, és kevergetve sűrűre főzzük. Többször megkeverve 10 percig hűtjük, majd belekeverjük a meggybefőttet, és az egyik, már kihűlt tortalapra simítjuk. A másik tortalapot rányomkodjuk. Hűtőben dermedni hagyjuk, végül a tetejét a habfixálóval habbá vert, vaníliás cukorral ízesített tejszinhabbal bevonjuk. Mogyoróval meghintjük.

Feltöltötte: klaudia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra