HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Medvehagyma-krémleves
| Többi

Medvehagyma-krémleves recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

10-12 levél medvehagyma
3-4 szál vastagabb újhagyma
1 db fehérrépa
ételízesítő
1 db erőleveskocka
1 evőkanál vaj
2 dl főzőtejszín
1 db tojás
10-15 dkg reszelt sajt
5 dkg pörkölt mogyoró

őrölt fehérbors

A recept elkészítése

Az újhagymát és a fehérrépát felkarikázom, a medvehagyma levelek szárát eltávolítom, a leveleket feldarabolom.

A vajon megfuttatom a hagymát és a répát, majd hozzáadom a medvehagymát, sózom, borsozom. Felöntöm 1-1,5 liter vízzel, beleteszem az ételízesítőt és az erőleveskockát, felforralom, majd kisebb lángon addig főzöm, míg a répa megpuhul. Merülő turmixszal össze turmixolom, lassan belecsurgatom a tejszínben elkevert tojást (lassan, állandó keverés mellett, hogy a tojás össze ne ugorjon). Visszateszem a tűzhelyre, átmelegítem, de már nem forralom.

Reszelt sajttal, pörkölt mogyoróval, esetleg sajtos pirítóssal tálalom.

Feltöltötte: leila

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , tavaszi ételek , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 30 perc , előételek , levesek

vissza az előző oldalra