HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Diétázóknak > Marokkói fasírt
| Többi

Marokkói fasírt recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

75 dkg sovány birka- vagy marhahús
3 közepes nagyságú vöröshagyma
25 dkg hántolt rozs (esetleg rizs)
5 dkg dió
2 evőkanál olaj + bőven a sütéshez
csípős pirospaprika
őrölt kömény
fahéj


A recept elkészítése

A húst lehártyázzuk, majd fél cm-es kockákra aprítjuk. A hagymát megtisztítjuk és összevagdaljuk. Külön-külön ledaráljuk. A rozst meleg vízzel leöntjük, majd leszűrjük. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük. (Ha rizzsel készítjük, a rizst megpároljuk). A töltelékhez a diót durvára vágjuk.

A hús egyharmadát olajon erős lángon megpirítjuk, közben kevergetjük. Hozzáadjuk a hagyma egyharmadát, sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel és fahéjjal fűszerezzük, a végén a diót is belekeverjük. A maradék húst összedolgozzuk maradék hagymával, a rozzsal, sóval, borssal, pirospaprikával, köménnyel, fahéjjal ízesítjük, majd ismét együtt átdaráljuk, hogy teljesen sima masszát kapjunk. A masszát 24 részre osztjuk, és hideg vízbe mártott kézzel ellapítjuk. Mindegyikre rakunk egy kevés sült húsos töltelékhalmot, összegöngyöljük, és a két végén hegyes nudlivá formázzuk. A fasírtokat bő, forró olajba rakjuk, és kisebb adagokban körös-körül ropogós-pirosra sütjük. Papírtörölközőre szedjük, leitatjuk, és tálalásig melegen tartjuk.

Feltöltötte: lina

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

diétás ételek , bulira ajánlott , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra