HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ünnepi alkalom > Marhasült imperiál módra
| Többi

Marhasült imperiál módra recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg sovány, leinazott marha vesepecsenye
só, bors
vaj a sütéshez
6 szelet libamájpástétom (á kb. 2 dkg)
6 szelet szarvasgomba
A körítéshez:
24 kicsi zöld spárga
20 dkg fiatal sárgarépa
15 dkg zsenge gyökér
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
1-2 evőkanál vaj minden liter vízhez
A szószhoz:
1,5 dl portói bor
fél dl borjú húsleves alaplé
1/2 evőkanál balzsamecet
őrölt fekete bors
1 babérlevél
1/2 evőkanál kukoricaliszt vagy sűrítő
1 dl víz
pohár tejföl (20%-os zsírtartalmú)

A recept elkészítése

Kezdjük a szósszal. Forraljuk fel a portóit és a levest, adjuk hozzá az ecetet, a borsot és a babérlevelet. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy kioldódjon a fűszerek íze. Állítsuk be a sütőt 110 Celsius fokra. Sózzuk, borsozzuk meg a húst. Pirítsuk meg a vajon. Helyezzük a sütőbe. Süssük meg, hogy a belseje rózsaszínű maradjon (kb. 15-20 perc). Tekerjük a húst zsírpapírba, és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt felszeleteljük. Mossuk meg a spárgát, pucoljuk meg a répát, a gyökeret. Mindegyiket vágjuk gyufaszál vékonyságú darabokra (ha kell, hosszában is vágjuk félbe). A felszeletelt gyökérzöldségeket cukros, sós vajas vízben főzzük puhára. (De ne engedjük szétfőni!) Ezután ugyanabban a vízben főzzük meg a spárgát. Szűrjük le a zöldségeket, és tartsuk melegen. Szűrjük le a szószt. Sűrítsük be a liszttel. Főzzük öt percig. Tegyünk félre kb. 5 evőkanálnyit a tálaláshoz. Keverjük a tejfölt a maradék szószba, hogy könnyű és selymes legyen. Vágjuk a húst hat szeletre. Tegyünk a tejfölös szószból mindegyik tányérra. Helyezzük rá a húst. Öntsük a sötét szószt a világos köré. Rendezzük a zöldséget a hús köré. Díszítsük a hússzeleteket egy-egy libamájpástétom- és szarvasgombaszelettel. Tört burgonyát kínáljunk hozzá.

Feltöltötte: hunorka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , ünnepi ételek , költséges ételek , rafinált ételek , főételek

vissza az előző oldalra