HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Arab > Marhahúsos kuszkusz
| Többi

Marhahúsos kuszkusz recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg marhahús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
10 dkg zeller
20 dkg burgonya
10 dkg cukkíni (vagy tök
10 dkg paprika
15 dkg paradicsom
1 dl olívaolaj
erőspaprika
1 csipet római kömény
30 dkg kuszkusz
2 dl paradicsom


A recept elkészítése

A húst megmossuk, leszárítjuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A zöldségeket értelemszerűen megtisztítjuk és megmossuk. A hagymát, a fokhagymát finomra, a többi zöldséget nagyobb darabokra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk benne a hagymát, majd rátesszük a húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, ízlés szerint erős paprikával ízesítjük, belekeverjük a fokhagymát és a római köményt. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje a húst. A kuszkuszt szitába tesszük, azt ráhelyezzük a húsos lábas tetejére, és lefedjük. Pároljuk 1 órán át, ha kell, pótoljuk a vizet, és megkevergetjük a kuszkuszt. Amikor a hús elkezd puhulni, beletesszük a zöldségeket, és beleöntjük a paradicsomlevet. Ha szükséges, utánaízesítjük, és készre pároljuk. Amikor megpuhult a hús, levesszük a tetejéről a kuszkuszt, átkeverjük kevés sóval és olívaolajjal. A kuszkuszt a tányér közepére halmozzuk, és a zöldséges, paradicsomos, húsos raguval körítve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 adag: 629 kcal

Feltöltötte: zselinke

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

marokkói ételek , klasszikus ételek , mediterrán ételek , egzotikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , főételek , egytálételek

vissza az előző oldalra