HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Marci kocka
| Többi

Marci kocka recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A fehér piskótához:
5 tojás
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál liszt
1 kávéskanál sütőpor
A barna piskótához:
5 tojás
5 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál sütőpor
A fehér csokikrémhez:
4 dl tejszín
20 dkg fehércsokoládé
1 csomag vaníliás cukor
A barna csokikrémhez:
4 dl tejszín
20 dkg tejcsokoládé
1 csomag vaníliás cukor
A csokimázhoz:
9 evőkanál cukor
6 evőkanál tej
4 evőkanál kakaópor
5 dkg sütőmargarin

A recept elkészítése

A piskótákhoz a tojásokat a cukorral habosra verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a sütőporral (és kakaóporral) elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és megsütjük.

A krémekhez a tejszínbe keverjük a vaníliás cukrot, majd a csokoládét felfőzzük benne. Párszor megkavargatva kihűtjük, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap habverővel laza és fényes krémet készítünk belőle.

Összeállítás: alulra kerül a barna piskóta, rá a fehér csokikrém, majd a barna csokikrém végül a fehér piskóta.

A csokimázhoz a cukrot a tejjel felfőzzük, majd hozzáadjuk a margarint és a kakaóport. Csomómentesre keverjük, és a fehér piskóta tetejére öntjük.

Feltöltötte: fatime

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , több, mint másfél óra , desszertek

vissza az előző oldalra