HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Mákos piskóta meggyel töltve
| Többi

Mákos piskóta meggyel töltve recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

6 tojás
8 dkg cukor
1 tasak vaníliás cukor
6 dkg liszt
6 dkg darált mák
4 dkg vaj
A töltelékhez:
2 dl meggy
4 dkg cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
20 dkg magozott meggy


A recept elkészítése

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük.

A meggylevet felforraljuk a cukorral és a fahéjjal. A keményítőt 3 evőkanál vízzel simára keverjük, és besűrítjük vele a meggylevet. Beletesszük a magozott meggyet, összeforraljuk és félretesszük. Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral, majd lazán összekeverjük a felvert habbal, a liszttel és a mákkal. Palacsintasütőben vajat olvasztunk, amikor meleg a vaj, beletesszük a massza egynegyed részét, és kis lángon megsütjük a tészta egyik oldalát. Amikor megsült, lapáttal óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalt is megsütjük. Amikor kész, tányérra tesszük, és készítjük a következőt. Az elkészült lepényeket megtöltjük a félretett meggyel, és azonnal félbehajtjuk. Megszórjuk porcukorral, tehetünk mellé tejszínhabot is – így tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 422 kcal

Feltöltötte: lorena

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 30 perc , desszertek

vissza az előző oldalra