HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Magyar > Magyaros káposztatál
| Többi

Magyaros káposztatál recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 fej vöröshagyma
60 dkg szálas savanyú káposzta
20 dkg húsos szalonna
2 babérlevél
10 dkg gersli (hántolt árpagyöngy)
1 teáskanál borsikafű
60 dkg sertéskaraj vagy -comb
3 evőkanál olaj
10 dkg lángolt kolbász
3 dl tejföl

A recept elkészítése

A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A káposztát igény szerint átöblítjük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk.

A szalonna felét zsírjára pirítjuk. Megfuttatjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, beletesszük a babérlevelet, és vizet öntünk alá. Lefedve 40 percig pároljuk, ha kell, pótoljuk a vizet. Ezután beleszórjuk a gerslit, a borsikafüvet, hozzáadunk még 2-3 dl vizet, és gyakori kevergetés mellett még 15-20 percen át pároljuk.
3. Közben a húst megmossuk, leszárítjuk, 8 szeletre vágjuk, és megsózzuk. Felforrósítjuk az olajat, és a hús mindkét oldalát elősütjük. A serpenyőből kivesszük a húsokat, a visszamaradt olajra pedig kevés vizet öntünk, és összeforraljuk. A kolbászt karikákra vágjuk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Hőálló tálba tesszük a gerslis káposzta háromnegyed részét, rátesszük a kolbászt és a hús. Betakarjuk a maradék káposztával, rászórjuk a félretett szalonna szeleteket, ráöntjük a serpenyőben kiforralt hússzaftot. Betesszük a sütőbe, és letakarva 1 órán át sütjük. Ezután a káposztára rákenjük a tejfölt, a sütőt 200 fokra kapcsoljuk, és az ételt 10-15 perc alatt készre sütjük.

Feltöltötte: aisa

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , magyaros ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , téli ételek , főételek

vissza az előző oldalra