HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Magyaros gombócleves
| Többi

Magyaros gombócleves recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

15 dkg füstölt kolbász (vagy bármilyen száraz szalámi)
4 db krumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
pici pirospaprika
1 db tojás
petrezselyezöld
őrölt bors

ételízesítő
majoranna
2 dl tejfől
3-4 evőkanál liszt

A recept elkészítése

A krumplit kockára vágjuk, és ételízesítős vízben puhára főzzük. Majd egy edénybe leszűrjük, hűlni hagyjuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, és pici olajon megfuttatjuk, közben a tört fokhagymát is beletesszük. Megszórjuk pici pirospaprikával, és felöntjük a krumpli levével, majd annyi vízzel pótoljuk, hogy kb. 3 l legyen. Ízesítjük sóval, és tovább főzzük. Közben a kihűlt és jól összetört kruplihoz hozzáadjuk az apró darabokra vágott kolbászt, a tojást, a petrezselyemzöldet, a majorannát, pici őrölt borsot, pici ételízesítőt és annyi lisztet, hogy gyúrható masszát kapjunk. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és a leveshez adjuk, majd még 10 percig főzzük. Ha megfőtt, a tejfölt egy kevés levessel simára keverjük, belecsorgatjuk, majd jól összeforraljuk.

Feltöltötte: ekes

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , előételek , levesek , magyaros ételek , klasszikus ételek

vissza az előző oldalra