HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vegetáriánusoknak > Madártej VI.
| Többi

Madártej VI. recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1,2 l tej
4 tojás
1 púpozott evőkanál finomliszt
15 dkg kristálycukor
1 rúd vanília vagy 2 csomag vaníliás cukor


A recept elkészítése

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, 5 dkg cukrot belekeverünk. 7 dl tejet felforralunk, és az édes habot apránként beleszaggatjuk.

A tojások sárgáját a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral vagy a rúd vanília kikapart belsejével habosra verjük, a maradék tejjel felengedjük, azt az átszűrt tejet is beleöntjük, amiben a habgaluskát kifőztük. Habverővel keverve, gőz fölött krémmé főzzük,majd ha kihűlt, mély tálba öntjük. A közben kihűlt galuskát a teejére fektetjük, és jégbe hűtve kínáljuk.

Feltöltötte: gesztenye

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , pofonegyszerű ételek , 30 perc , desszertek

vissza az előző oldalra