HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Luca mézeskalács szíve
| Többi

Luca mézeskalács szíve recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

(úgy 100 darabhoz)
30 dkg langyos méz
1 kg liszt
1 evőkanál szódabikarbóna
1 kávéskanál sütőpor
25 dkg cukor
25 dkg lágy sütőmargarin
2 evőkanál rum
2 db tojás
1-1 kávéskanál őrölt fahéj
kevés kardamon
kevés cukrozatlan kakaópor
A cukormázhoz:
15 dkg porcukor
2 db tojásfehérje
kevés citrom

A recept elkészítése

A lisztet elkeverem a szódabikarbónával, a sütőporral, a fűszerekkel, a kakaóval. A mézet meglangyosítom, és hozzáadom a cukrot és a margarint. A két keveréket összeöntöm, és beleütöm a két tojást. Az egészet összegyúrom - nem baj, ha nagyon ragad, a lényeg, hogy jól gyúrmázható legyen, és ne töredezzen, mert akkor túl keményre sikerült a tészta. Ha ezzel megvagyok, letakarom a tálat, és néhány órát (akár egy éjszakát is) hagyom pihenni. Amikor már kipihente magát, kicsit átgyúrom, felosztom 4 darabra, és a darabokat egyenként (mert nem fér rá az egész tészta a deszkára) kinyújtom 3-4 milliméter vastagra. Szívecskés kiszúróval kiszaggatom, a tetejüket bekenem tojással, aztán előmelegített, sütőpapírral bélelt sütőben 10 perc alatt megsütöm. A sütőben nagyon szépen megdagadnak és kivilágosodnak a szívek :) Amikor egy adag elkészül, tiszta konyharuhán hagyom a süteményeket kihűlni. Ha már mind kihűlt, a cukormázzal kidíszítem.

Feltöltötte: nikolett

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

aprósütemények , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , desszertek

vissza az előző oldalra