HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ebéd, vacsora > Litván töltött krumpli gombamártással
| Többi

Litván töltött krumpli gombamártással recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kg krumpli
50 dkg darált hús
2 db vöröshagyma
30 dkg gomba
1 pohár tejföl
1 db tojás

őrölt bors
ételízesítő
szerecsendió
pici olaj

A recept elkészítése

A krumplit apró lyukú reszelőn lereszeljük, majd picit állni hagyjuk, végül kinyomkodjuk a levét. Sózzuk, borsozzuk, és egy egész tojást hozzáadunk, jól összekeverjük. A darált húst apróra vágott hagymával, sóval, ételízesítővel és őrölt borssal jól összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk. Egy serpenyőbe pici olajat öntünk, majd a forró olajba a krumpliból halmokat teszünk, kicsit lelapogatjuk, mindegyik tetejére egy húsgombócot teszünk, és befedjükkrumplival. Pár percig sütjük, majd óvatosan átfordítjuk, és így is sütjük egy kicsit. Végül sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és közepes lángon 35 perc alatt szép pirosra sütjük.

A mártáshoz a hagymát apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük. Egy serpenyőbe olajat öntünk, majd elkezdjük párolni a hagymát, hozzáadjuk a gombát is. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, őrölt borssal, készre pároljuk. Ha már elfőtte a levét, hozzáadjuk a tejfölt, és jól összeforraljuk (tejföl helyett tejszínt is lehet adni hozzá). A kisült töltött krumplit ezzel a gombás mártással tálaljuk.

Feltöltötte: bibora

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , főételek

vissza az előző oldalra