HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Saláták > Libanoni tabulé
| Többi

Libanoni tabulé recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

25 dkg búzadara vagy köles,
2 dl víz,
4 közepes nagyságú hagyma,
4 evőkanál finomra vágott petrezselyem,
1/2 kg kígyóuborka
3 evőkanál finomra vágott menta,
2 dl olívaolaj
3 evőkanál citrom
só,
frissen őrölt feketebors
6 érett paradicsom
2 közepes nagyságú hagyma,
1/2 kígyóuborka
12 dkg fekete olajbogyó,
1 zöldpaprika
4 evőkanál borecet
néhány salátalevél


A recept elkészítése

A vizet felforraljuk, a búzadarára vagy kölesre öntjük, megvárjuk, míg lehűl, hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, kevés olívaolajat, a citromlevet, ízlés szerint fűszerezzük. Egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A megmosott paradicsomokat feldaraboljuk, a megtisztított, finomra vágott hagymával, a kis darabokra vágott uborkával, a kicsumázott, felaprított paprikával, az ecettel és a megmaradt olajjal edényben összerázzuk, elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük.
Porcelántálakat kibélelünk a jól megmosott salátalevelekkel, elterítjük rajta a búzadara- vagy köleskeveréket, ráhalmozzuk a paradicsomos-hagymás keveréket és tálaljuk.

Feltöltötte: gyongyi

Akik elkészítették ezt a receptet:

evuska

Hozzászólások

Beküldte: evuska
Néhányszor elkészítettem , de köles helyett bulgurral .Nagyon fincs !
Dátum: 2014-12-19 14:18:47

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

marokkói ételek , vegetáriánus ételek , főzés nélküli ételek , klasszikus ételek , reform ételek , egzotikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , társasági ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , főételek , saláták

vissza az előző oldalra