HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Arab > Lahim Kharouf bi Laban (Bárányragu joghurttal)
| Többi

Lahim Kharouf bi Laban (Bárányragu joghurttal) recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

60 dkg bárányhús
1 hagyma
3 evőkanál vaj
6 dkg fenyőmag
1 teáskanál kurkuma
1 rúd fahéj
1 teáskanál kömény
1 teáskanál őrölt szegfűbors
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 késhegynyi sáfrány
50 dkg joghurt
1 tojásfehérje
2 teáskanál étkezési keményítő

őrölt bors


A recept elkészítése

A bárányhúst megmossuk, megszárítjuk és kockákra vágjuk. Edénybe tesszük, sózzuk, borsozzuk, és valamennyi vizet öntünk rá. Lefedve, közepes lángon kb. 30 percig főzzük. Időközben a hagymát felkockázzuk, a vajat egy serpenyőben felhevítjük. A fenyőmagot megpirítjuk benne és félretesszük, a megmaradó zsiradékban a hagymát üvegesre pirítjuk, a fűszereket hozzáadjuk, és mozgatás közben gyorsan megsütjük. Mindent a húshoz adunk, és jól összekeverjük. A húst további 30 percig főzzük gyenge lángon.

A joghurtot egy serpenyőbe tesszük. A tojásfehérjét felverjük, az étkezési keményítővel és a sóval a joghurtba keverjük. Az egészet közepes lángon főzzük, közben alkalmanként megmozgatjuk. Ha a bárányhús puha, a szósszal együtt kb. 5 percig erős lángon fedő nélkül hagyjuk befőni. Azután a joghurtot hozzáadjuk, közepes lángon 15 percig főzzük. Sóval, borssal ízesítjük, a fahéjrudat kivesszük. Tálalás előtt megszórjuk mandulafenyőmaggal.

Feltöltötte: letti

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

marokkói ételek , klasszikus ételek , egzotikus ételek , házias ételek , társasági ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , főételek

vissza az előző oldalra