HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Főzelékek > Kukoricafőzelék
| Többi

Kukoricafőzelék recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 konzerv kukorica
kb. fél liter víz
4-5 evőkanál olaj
1-2 evőkanál liszt
1 pohár tejföl
1 evőkanál mustár
1 evőkanál cukor
1 teáskanál majoranna

bors
ételízesítő

A recept elkészítése

A kukoricakonzervet felbontom, a kukoricát szűrőn lecsepegtetem. Odateszem főni kb. fél liter vízben (ki milyen sűrűn szereti, ezen lehet változtatni), a sót, borsot, ételízesítőt, majorannát hozzáadom, majd néhány perc forrás után (mivel eleve főtt kukorica van benne), hozzáadom a rántást (4-5 evőkanál olajban az 1-2 evőkanál lisztet csomómentesre keverem, majd picit megbarnítom, s érdemes 1-2 szedőkanállal a forró léből előbb rászedni, elkeverni, hogy *hozzászokjon* a rántás, így nem lesz csomós, s csak ezután beleönteni a keveréket a fövő lébe). Ezután belekeverem az 1 evőkanál mustárt, a cukrot, a simára kikevert tejfölt, s pár perc forralás után már kész is a főzelék!

Feltöltötte: jolanda

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 30 perc , főételek , főzelékféle

vissza az előző oldalra