HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ünnepi alkalom > Krémes mézes
| Többi

Krémes mézes recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
1 tojás
3 dkg sütőmargarin
3 evőkanál méz
3 evőkanál tej
15 dkg cukor
45 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
20 dkg cukor
20 dkg sütőmargarin
1 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
5 evőkanál búzadara
1 citrom
ribizlilekvár, eperlekvár, esetleg meggy

A recept elkészítése

A tésztához a tojást, a margarint, a mézet, a tejet és a cukrot kissé összekeverjük, pár percig melegre tesszük, amíg a zsiradék és a méz megolvad. Belekeverjük a lisztet a benne elkevert szódabikarbónával együtt, és az egészet összegyúrjuk. 4 cipót formálunk belőle, 1/2 óráig pihentetjük, majd kikent tepsi hátulján megsütjük a lapokat.

A krémhez a cukrot és a margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral. A 1/2 liter tejben az 5 evőkanál búzadarát keményre főzzük, és hidegen összekeverjük a habosra kevert cukros margarinnal, beletesszük a citrom levét és a reszelt héját.

Az első lapot krémmel, a másodikat lekvárral, a harmadikat ismét krémmel kenjük be. Tetejére porcukrot szórunk, pár órát, esetleg egy éjszakát állni hagyjuk, hogy a lapok megpuhuljanak, utána szeleteljük.

Feltöltötte: georgina

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , desszertek

vissza az előző oldalra