HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Befőzés > Körte-őszibarack dzsem egyszerűen
| Többi

Körte-őszibarack dzsem egyszerűen recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg érett körte
50 dkg érett, fehér húsú őszibarack
15 dkg kristálycukor


A recept elkészítése

Az őszibarackot forrásban lévő vízbe dobom, 1-2 perc elteltével kiveszem, meghámozom, felkockázom. A körtéket gyorsan meghámozom, felaprítom. A 2 l űrtartalmú lekvárfőzésre használt lábosba teszem, kevergetve kb. 10 perc alatt félkészre főzöm.

Mikor a gyümölcsök kezdenek összeesni, hozzáadom a cukrot, még 10 percet forralom. Fakanállal kicsit szétnyomkodom a túlságosan nagynak ítélt gyümölcsdarabokat.

Közben egy magas fazékban vizet forralok. Ekkora mennyiségű dzsemnek elegendő kb. 20 perc. Mikor elkészült, kis csavaros tetejű üvegekbe töltöm, szorosan rácsavarom a tetejüket, elhelyezem őket a forrásban lévő vízbe úgy, hogy a víz legalább 1 ujjnyival ellepje az üvegek tetejét. A fazékra visszahelyezem a fedelét, lekapcsolom a tűzhelyet. Ebben a nedves dunsztban hagyom kihűlni (estétől reggelig).

Feltöltötte: piroska

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , őszi ételek , kiadós ételek , pofonegyszerű ételek , 45 perc , befőzés

vissza az előző oldalra