HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ebéd, vacsora > Könnyű paradicsomos lepény
| Többi

Könnyű paradicsomos lepény recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

25 dkg fagyasztott leveles tészta
3 nagyobb zamatos, kemény paradicsom
1 kisebb friss sonkahagyma (vagy lilahagyma)
1 mozzarellagolyó (12,5 dkg)
kb. 3 dkg reszelt parmezán
néhány szem jó minőségű fekete olajbogyó
kapribogyó
oregánó
rozmaring
pici só


A recept elkészítése

A paradicsomok héját kereszt alakban óvatosan bevágom, 2 percre forró vízbe dobom, meghámozom, kb. 0,5 cm-es karikákra szeletelem. A hagymákat nagyon apró kockákra vágom, az olajbogyókat kimagozom, feldarabolom. A mozzarellát felszeletelem, a szeleteket apróbb darabokra vágom.

A leveles tésztát felengedem, tepsi nagyságúra nyújtom (25 X 35 cm), sütőpapjrral bélelt tepsibe helyezem. Megszórom kevés parmezánnal a tésztát, erre rakosgatom felváltva a paradicsomokat és a mozzarella kb. 2/3-át, a hagymakockákat. Ráhelyezem az olajbogyókat, kapribogyókat, fűszerezem. Végül megszórom a maradék parmezánnal és mozzarellával. 200 fokra előmelegített sütőben (az ajtó nyitogatása nélkül!) 25 perc alatt aranyszínűre sütöm.

Feltöltötte: ildiko

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , pofonegyszerű ételek , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra