HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Kókuszos-mandulás csiga
| Többi

Kókuszos-mandulás csiga recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
2 dkg élesztő
4 tojássárgája
fél pohár langyos tej
csipetnyi cukor
A töltelékhez:
4 tojásfehérje
40 dkg porcukor
12 dkg kókusz
A tetejére:
mandulaforgács

A recept elkészítése

Az élesztőt a tejben felfuttatjuk, egy csipetnyi cukor kíséretében. A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, az olvasztott margarint és a tojások sárgáját. Összedolgozzuk őket, és letakarva, meleg helyen 1 órát pihenni hagyjuk (kicsit fog csak kelni).

Közben elkészítjük a tölteléket. Vízgőz felett habosra keverjük a tojássárgáját a porcukorral, és a végén belekeverjük a kókuszreszeléket.

A tésztát kinyújtjuk (ha szükséges, a deszkát lisztezzük be), majd a tölteléket elosztjuk rajta. Fel tekerjük, majd éles kés segítségével ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

A tepsit kibélelhetjük sütőpapírral, vagy bekenhetjük kevés zsiradékkal is, majd elhelyezzük rajta a csigákat. Nem kell egymástól nagy távolságra, nem fog hatalmasra megdagadni. Mandulaforgáccsal meghintjük, és előmelegített sütőben, 170 fokon kb. 10-15 perc alatt megsütjük. De lehet majd látni és érezni is, hogy mikor van kész.

Jó étvágyat hozzá!

Feltöltötte: ilus

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , desszertek , aprósütemények

vissza az előző oldalra