HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Kókuszhabos-meggyes házikó
| Többi

Kókuszhabos-meggyes házikó recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
50 dkg finomliszt
2 csapott kiskanál sütőpor
20 dkg kristálycukor
20 dkg sütőmargarin
1 tojás
2 dl tejföl
kb. 1,5 kg meggy
A nyújtáshoz:
finomliszt
A kókusz
6 dl habtejszín
3 evőkanál porcukor
1,5 csomag habfixáló
3 púpozott evőkanál kókusz


A recept elkészítése

1. A tésztához a lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a cukorral, a margarinnal, a tojással és a tejföllel gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Vastag hengerré formáljuk, majd 15 egyforma részre vágjuk. Egyenként fóliába csomagoljuk, és berakjuk a hűtőszekrénybe 1 órára. A meggyet leszárazzuk, kimagozzuk, ha fagyasztott, akkor szobahőmérsékleten fölengedjük, ha befőttből csináljuk, akkor lecsöpögtetjük.

2. Egy gyúrólapot meglisztezünk, 1 tésztadarabot ráteszünk. Nagy tepsi szélességű (kb. 30 centis) téglalappá nyújtjuk, a felénk eső oldalát meggyel végigrakjuk, majd szorosan fölcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Még 4 tekercset készítünk ugyanígy, amiket az előző mellé teszünk, s kicsit egymáshoz nyomkodjuk, hogy sütéskor egybekeljenek. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

3. Ezalatt előkészítjük a maradék 10 tésztát, de ezeket már úgy rakjuk a sütőpapírral bélelt tepsire, hogy négyet, aztán hármat, majd kettőt nyomunk egymáshoz, valamint mellétesszük az utolsót is. Ugyanúgy sütjük, mint az előző tésztát. Megvárjuk, amíg az összes tészta kihűl.

4. Elkészítjük a tölteléket. Ehhez a tejszínt kemény habbá verjük, a cukrot apránként beleszórjuk, azután hozzáadjuk a habfixálót, majd a kókuszreszeléket is.

5. Gyorsan nekilátunk a „házikó” összeállításának, mert a hab hamar megszilárdul. Egy nagy lapos tálra tesszük az öttekercses tésztát, habot simítunk rá. Ráillesztjük a négytekercses tésztát, és habot kenünk erre is. Így építkezünk, rétegezzük felfelé, amíg a tészta elfogy. A maradék habot mindkét oldalon rásimítjuk körben a „házikóra”, majd meleg vízbe mártott evőkanállal megmintázzuk a „tetőcserepek” helyét is. Jól behűtjük. A tortát forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és így tálaljuk.

Feltöltötte: fanni

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra