HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Kókuszbomba
| Többi

Kókuszbomba recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

6 egész tojás
10 dkg kristálycukor
14 dkg liszt
2 evőkanál víz
A krémhez:
3 dl tej
2 evőkanál liszt
10 dkg sütőmargarin
10 dkg porcukor
2-3 evőkanál kókusz
A bevonathoz:
15 dkg kókusz
20 dkg étcsokoládé
1 dl olaj


A recept elkészítése

A tojásfehérjéket a cukorral nagyon kemény habbá verjük. A sárgájákat egy másik edényben a vízzel összekeverjük, hozzákanalazzuk a fehérjehabot, és a lisztet apránként habverővel hozzáforgatjuk, óvatosan, hogy a hab ne törjön össze. Nyomózsákba kanalazzuk (ha nincs, jó a nejlon zacskó is, a sarkát 1 cm-re vágjuk), és ebből nagy dió nagyságú gömböket nyomunk papírra nagy tepsire. Végül a tésztára kevés kis lisztet szitálunk (ez egyben tartja, ezáltal nem terül el). Amikor megsült, óvatosan késsel leszedjük a papírról, kihűtjük.

A krémhez 3 dl tejből 2 evőkanál liszttel pépet főzünk, kihűtjük. Kikeverünk 10 dkg margarint 10 dkg porcukorral, majd a hideg pépet kanalanként hozzákeverjük (habverővel). A krémhez 2-3 evőkanál kókuszreszeléket teszünk.

Ezzel a krémmel kettő tésztát összetöltünk, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap 15 dkg kókuszreszeléket egy tálba öntünk. Legalább 20 dkg csokit felolvasztunk vízgőz fölött, 1 dl étolajat hozzákeverünk. A csoki folyós legyen, de ne folyjon le a gombócról. A gombócokat belemártjuk a csokiba, majd meghempergetjük a kókuszban.

Feltöltötte: zsanett

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , karácsonyi ételek , kiadós ételek , rafinált ételek , több, mint másfél óra , desszertek

vissza az előző oldalra