ElkészÃtési idÅ‘: 60 perc
ElkészÃtés nehézsége:
40-50 dkg liszt
2-3 szem főtt krumpli
20 dkg sütőmargarin
1 db tojás
2 evőkanál só
2 dl tejföl
1 dl tej
1 csomag (fél kg liszthez való) szárazéletsztő
2 fej vöröshagyma
A hagymát felkockázom és megdinsztelem. A tejet felmelegÃtem. A krumplit megfÅ‘zöm és összenyomom. A lisztet összekeverem az élesztÅ‘vel, majd a többi hozzávalóval. Nagyon lágy, könnyen gyúrható tésztát kapok. Hajtogatom, pihentetem úgy negyed órákat és nyújtom, háromszor. Pihentetés közben szépen megkel. Szaggatás elÅ‘tt a tetejét késsel bevagdosom. Sütés elÅ‘tt tojással megkenegetem. 180 fokon fél órát kell sütni (lehet szorosabban tenni, felfelé nÅ‘ sütés közben).
Feltöltötte: orzse
Még senki nem készÃtette el ezt a receptet
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
klasszikus ételek , házias ételek , gyerek ételek , bulira ajánlott , társasági ételek , gyerekzsúr , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , desszertek , aprósütemények , pogácsa
Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!