HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Kínai csirkemell pirított tésztával
| Többi

Kínai csirkemell pirított tésztával recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 közepes csirkemell
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 szál póréhagyma
1 db karalábé
1 db zeller
1 kicsi fej édeskáposzta
50 dkg gomba
kínai fűszerkeverék
szója

olaj
étkezési keményítő
1 csomag spagetti

A recept elkészítése

A zöldséget julienne-re (ejtsd: zsülien) vágom, wokban kevés olajon pár perc dinsztelés után felöntöm vízzel (kb. 3 dl, de ízlés szerint ki mennyire szereti szaftosan), és hagyom párolódni. Ha készen van, szűrőbe öntöm, lecsepegtetem. A csirkemellet csíkokra vágom 2-3 kávéskanál kínai fűszerrel megszórom, ízesítem szójaszósszal, és olajon a wokban megpirítom. Ráöntöm a zöldségről leszűrt levet, és hagyom pár percig rotyogni. 2-3 evőkanál keményítőt kevés vízben feloldok, és belekeverem a szószba, majd ha besűrűsödött, belekeverem a zöldségeket is. A spagettit 5-6 centisre tördelem, megpiritom a forró olajon (éppen úgy, mint a tarhonyát). Ha netán soknak találjuk az olajat, öntsünk le belőle miután megpirult a tészta!!! Ezután felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és készre főzőm. Ízlés szerint akár a húsos zöldséggel összekeverve, akár a tésztára szedve a ragut tálalom.

Feltöltötte: angelika

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

kínai ételek , szárnyasételek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 30 perc , főételek , egytálételek , tésztafélék

vissza az előző oldalra