HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Karácsonyi pávaszem
| Többi

Karácsonyi pávaszem recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg sütőmargarin
10 dkg méz
3 tojássárga
1 dl tej
3 dkg élesztő
1 kiskanál méz
A töltelékhez:
3 tojásfehérje
15 dkg dió
15 dkg cukor
1 kiskanál forraltbor fűszerkeverék
1 üveg meggy
meggylekvár izlés szerint


A recept elkészítése

A lisztet tálba tesszük, az élesztőt a tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd a többi hozzávalót is, és könnyü tésztát gyúrunk belőle. 3 cipót formálunk, és fél óráig pihentetjük.

Míg a tészta kel, megcsináljuk a tölteléket. A tojásfehérjét a cukorral felverjük, ha kész, belerakjuk a diót és a fűszert. Ezután vékony téglalap alakúra sodorjuk az egyik cipót, megkenjük lekvárral, a lecsepegtetett meggyel a hosszabbik oldalát kirakjuk, mindkét felét feltekerjük úgy, hogy a tészta közepén maradjon 2-3 centis rés. Ezt a rést megtöltjük a töltelékkel.

Ugyanígy elkészítjük a másik két tésztát is. Kikent tepsibe rakjuk őket, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. Szeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk. Nagyon finom és mutatós.

Feltöltötte: dana

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , karácsonyi ételek , uzsonnák , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 90 perc , desszertek

vissza az előző oldalra