HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Karácsonyi > Karácsonyi mézes
| Többi

Karácsonyi mézes recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

Tésztához:
40 dkg simaliszt
16 dkg porcukor
6 dkg sütéshez való sütőmargarin (nálunk Smetol nevû
t használok)
2 egész tojás
2 nagy evõ
kanál méz
fahéj
szeg, ánizs
rölve és annyi, hogy jó illatos
legyen a tészta
1 kávéskanál szódabikarbóna
Cukormázhoz:
12,5 dkg sokszor átszitált porcukor (vagy
speciális púdercukor)
egy tojás fehérje
pár csepp citrom
egy csipet kukorica keményítõ

A recept elkészítése

A hozzávalókat tésztává gyúrjuk, egy órát pihentetjük, szétsodorjuk, formával kivágjuk.
Kikent tepsiben tojással megkenve hirtelen rózsaszínûre sütjük. A sütésnél vigyázni kell, mert gyorsan sül.
Díszíteni lehet még sütés elõtt hámozott madulával, dióval, vagy sütés után, ha kihűlt cukormázzal bekenve vagy díszítve.

A cukormázhoz a porcukrot a tojásfehérjével jól kikeverjük, de jó, ha teszünk bele pár csepp citromlevet, hogy fényes legyen, és egy csipet kukoricakeményítõt, hogy tapadjon. Ha nagyobb tojást használunk, bátran adjunk hozzá a cukorból, és addig keverjük, míg szép fényes fehér nem lesz, és a csík, amit húzunk benne, látható marad, nem folyik össze. Papírból készült tölcsérkével vagy mikrotén zacskóval visszük fel a diszítést a mézesekre. Gyerekek imádnak vele dolgozni.

A receptet Szakál Julianna küldte. Köszönjük!

Feltöltötte: margo

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , kiadós ételek , rafinált ételek , aprósütemények

vissza az előző oldalra