HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Kakaós csiga III.
| Többi

Kakaós csiga III. recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
40 dkg liszt
2 tojássárga
1 kocka élesztő
4 dkg vaj
4 dkg cukor
2,5 dl langyos tej az élesztő felfuttatásához + egy pici cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
14 dkg porcukor + 2 csomag vaníliás cukor
10-15 dkg vaj
3-4 teáskanál kakaó (Mozart)


A recept elkészítése

A tészta hozzávalóit a tejben felfuttatott élesztővel összegyúrjuk, dagasztjuk, majd 3/4 órát meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt, ujjnyi vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra. Megkenjük a töltelékkel (ennek hozzávalóit egyszerűen addig keverjük, amíg kenhető-habos lesz), feltekerjük, és éles késsel 3 cm széles karikákat vágunk belőle. Egy közepes nagyságú, magas peremű tepsibe sütőpapírt teszünk, és a csigákat egymástól 2 cm távolságra elhelyezzük benne. A tetejüket tojássárgával megkenjük, és 1/2 óráig kelesztjük. Ez idő alatt bizony a csigák összenőnek. Előmelegített sütőbe tesszük a tepsit, és közepes lángon sütjük a csigákat. Amikor a tetejük pirosra sült, az egészet meglocsoljuk 2 dl meleg tejszínnel, amit 5 dkg cukorral édesítünk. Végül 10 percig takarékon sütjük, ettől lesz foszlós. Langyosan tálaljuk.

Feltöltötte: levendula

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , gyerek ételek , uzsonnák , ebéd-vacsora otthonra , társasági ételek , gyerekzsúr , vasárnapi ebédek , olcsó ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , desszertek

vissza az előző oldalra