HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Juharszirupos muffin
| Többi

Juharszirupos muffin recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

12 darabhoz:
23 dkg finomliszt
2 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál fahéj
10 dkg durvára vágott dió
1 tojás
5 dkg cukor (lehet barnacukor is)
0,8 dl étolaj
1 dl juharszirup
2 dl író (de lehet kefir is)


A recept elkészítése

A lisztet összedolgozzuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal, majd egy másik edényben a tojást a cukorral, az íróval, az étolajjal és a juharsziruppal, majd ezt a masszát eldolgozzuk a lisztes keverékkel. Hozzáadjuk a durvára vágott diót is. Sütőpapírral bélelt muffinsütőbe adagoljuk a masszát úgy, hogy mindegyik tálkának a 2/3-áig legyen körülbelül a massza. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tesszük, az első 15 percben ne nyissuk ki a sütő ajtaját, különben összeesik. 20-25 percig sütjük körülbelül, fogpiszkálóval nézzük meg, hogy jó-e már.

Feltöltötte: floransz

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

kanadai ételek , amerikai ételek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , uzsonnák , kiadós ételek , egyszerű ételek , 30 perc , desszertek

vissza az előző oldalra