HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Jégkrémtorta
| Többi

Jégkrémtorta recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
6 tojás
12 dkg cukor
2 púpos evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
3 evőkanál liszt
3 dl tej
1 tojás
diónyi sütőmargarin
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg sütőmargarin
16 evőkanál cukor
3-4 evőkanál kakaó
A tetejére:
csokireszelék


A recept elkészítése

A tésztához a 6 tojás sárgáját 12 dkg cukorral habzásig keverjük, hozzáadunk 2 púpos evőkanál lisztet, 1 evőkanál kakaót és
1 mokkáskanál szódabikarbónát, jól összekeverjük. A 6 tojás felvert habját beleforgatjuk, és kikent, lisztezett tepsiben megsütjük (lehetőleg nagy tepsiben, hogy ne legyen túl vastag a tészta).

A krémhez 3 evőkanál lisztet 3 dl tejjel, 1 tojással, diónyi margarinnal és 1 csomag vaníliás cukorral sűrű krémmé főzzük. 20 dkg margarint 16 evőkanál cukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a rumot is, majd a kihűlt főzött krémmel csomómentesre keverjük. Elosztjuk úgy, hogy az egyik rész kissé több legyen, ebbe 3-4 kanál kakaót keverünk.

A tésztát megkenjük a kakaós krémmel, majd a fehérrel, felcsavarjuk, és a maradék kakaókrémmel bevonjuk, a tetejét megszórjuk csokireszelékkel. Fagyasztóba tesszük tálalásig.

Feltöltötte: melissza

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , uzsonnák , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra