ElkészÃtési idÅ‘: 60 perc
ElkészÃtés nehézsége:
A tésztához:
6 tojás
12 dkg cukor
2 púpos evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
1 mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
3 evőkanál liszt
3 dl tej
1 tojás
diónyi sütőmargarin
1 csomag vanÃliás cukor
20 dkg sütőmargarin
16 evőkanál cukor
3-4 evőkanál kakaó
A tetejére:
csokireszelék
A tésztához a 6 tojás sárgáját 12 dkg cukorral habzásig keverjük, hozzáadunk 2 púpos evőkanál lisztet, 1 evőkanál kakaót és
1 mokkáskanál szódabikarbónát, jól összekeverjük. A 6 tojás felvert habját beleforgatjuk, és kikent, lisztezett tepsiben megsütjük (lehetőleg nagy tepsiben, hogy ne legyen túl vastag a tészta).
A krémhez 3 evÅ‘kanál lisztet 3 dl tejjel, 1 tojással, diónyi margarinnal és 1 csomag vanÃliás cukorral sűrű krémmé fÅ‘zzük. 20 dkg margarint 16 evÅ‘kanál cukorral habosra keverünk, hozzáadjuk a rumot is, majd a kihűlt fÅ‘zött krémmel csomómentesre keverjük. Elosztjuk úgy, hogy az egyik rész kissé több legyen, ebbe 3-4 kanál kakaót keverünk.
A tésztát megkenjük a kakaós krémmel, majd a fehérrel, felcsavarjuk, és a maradék kakaókrémmel bevonjuk, a tetejét megszórjuk csokireszelékkel. Fagyasztóba tesszük tálalásig.
Feltöltötte: melissza
Még senki nem készÃtette el ezt a receptet
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , uzsonnák , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , desszertek , torták
Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!