HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Kenyérsütőknek > Isteni tönkölykenyér
| Többi

Isteni tönkölykenyér recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
2 marék durum simaliszt
5-6 dl langyos víz
3 evőkanál olaj (legjobb a hidegen sajtolt)
1 evőkanál szezámmag
1 dkg szárított élesztő
1 kiskanál ízesítő (pl. őrölt póréhagyma
1 kiskanál só
csipet cukor


A recept elkészítése

A hozzávalókat tálba tesszük, tésztát dagasztunk belőle, majd langyos helyen körülbelül két óra alatt a duplájára kelesztjük. Miután megkelt, lisztezett deszkán néhány percig dagasztjuk, szükség esetén tönkölybúza lisztet adunk hozzá, hogy ne ragadjon. Ezek után a tésztából kenyérformát alakítunk ki egy sütőpapírral bélelt tepsiben, majd a tetején késsel 6-9 mélyedést vágunk. Mielőtt a 180 fokra előmelegített sütőbe tolnánk, a tetejét vízzel megkenjük. 40 perc alatt készre sül. Rácson hagyjuk kihűlni.

Feltöltötte: kinga

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , reform ételek , házias ételek , közepesen költséges ételek , több, mint másfél óra , kenyér

vissza az előző oldalra