HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Húsvét > Húsvéti hatos fonott kalács
| Többi

Húsvéti hatos fonott kalács recept

Elkészítési idő: 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
3 evőkanál finomított kristálycukor
2 evőkanál vanília ízesítésű kristálycukor
1 citrom
3 tojássárga
1 tojássárga pici tejjel kikeverve a tetejére
1 mokkáskanál só
3 dl tej
2,5 dkg friss élesztő kevés cukros tejben felfuttatva
10 dkg olvasztott vaj


A recept elkészítése

Összedolgozzuk az anyagokat, majd a legvégén
beledagasztjuk az olvasztott vajat is. Ízlés szerint mazsolával is
gazdagíthajuk. Letakarva duplájára kelesztjük kb. 1 óra alatt, majd annyi egyenlő részre osztjuk, ahány ágú fonatot szeretnénk készíteni.

A szálakat kissé megcsavarjuk, megfonjuk a kalácsot, és kb. fél órát
pihentetjük. Ezután megkenjük a tejes tojássárgával a tetejét, és addig
pihentetjük, amíg bemelegszik a sütő. Ismét megkenjük a tetejét,
megszórhatjuk jégcukorral is, nagyon dekoratív, mutatós lesz tőle.

Feltöltötte: terezia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , húsvéti ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 90 perc , kenyér

vissza az előző oldalra