HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Magyar > Húsos palacsinta gombás szósszal
| Többi

Húsos palacsinta gombás szósszal recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A húsos töltelékhez:
50 dkg sertéscomb (lehetőleg dió
2 közepes hagyma
1 paprika
1 paradicsom
1 dl tejföl
1 evőkanál libazsír

bors
őrölt pirospaprika
piros arany
A gombás szószhoz:
20 dkg csiperkegomba
1 kis fej hagyma
2 dl tejföl
1 evőkanál libazsír

bors
őrölt pirospaprika
piros arany
étvágytól függően fejenként 2-3 db kész palacsinta


A recept elkészítése

Megpucolom, apró kockára vágom a hagymákat, felkockázom a paprikát és a paradicsomot, nagyobb kockákra vágom a húst, félbe és utána szeletekre a tisztított gombát.

Párhuzamosan, szokásos módon kétfajta pörköltet készítek, két külön edényben. Egyiket a húsból: a zsiradékon megpárolom a hagymát, hozzáadom a paprikát, a paradicsomot, fűszerezem, amikor a szaft jó, mehet bele a hús, felöntöm kevés vízzel, esetleg kis fehérborral (ne legyen híg a szaftja). Amikor már majdnem kész, beleöntöm a tejfölt, készre főzöm. Hagyom kicsit hűlni, majd a nagyobb lyukú betéten, húsdarálón ledarálom.

A másik pörköltöt a gombából hasonló módon készítem, de ezt, amikor elkészült (legyen jó szaftos!), merülő turmixszal összeturmixszolom, teljesen pépessé.

A palacsintákra helyezek 1-2 kanálnyit a húsmasszából, a palacsinták két szélét picit behajtom, majd kétszer összehajtom. Így nem folyik ki belőle a töltelék! Valamennyi palacsintát hasonlóképpen töltöm meg.

A kész palacsintákat vékonyan kikent tűzálló tálba helyezem, egymás mellé (egymásra nem rakok). Rákanalazom a gombás szószt, előmelegített 150-160 fokos sütőben 10-15 percig sütöm.

Tálaláskor tejföllel még egy picit meglocsolom, tépett petrezselyemzölddel, karikára vágott hegyes zöld színű paprikával, paradicsomszeletekkel díszítem.

Feltöltötte: gitta

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 60 perc , főételek , egytálételek

vissza az előző oldalra