HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Hideg zellerkrémleves
| Többi

Hideg zellerkrémleves recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

25 dkg burgonya
1 nagy zeller
10 dkg kecskesajt
5 dkg gépsonka
1 csokor snidling
1 babérlevél
1 evőkanál tejszín
1 csipet kakukkfű

A recept elkészítése

A burgonyát, a zellert megtisztítjuk, megmossuk, és kb. fél cm-es karikákra vágjuk. A kecskesajtot összemorzsoljuk, a sonkát vékony csíkokra vágjuk. A snidlinget megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk.

A burgonyát és a zellert 1 liter, forrásban lévő sós vízben, a babérlevéllel együtt kb. 20 percig főzzük. Leszűrjük a zöldségeket. A levet félretesszük. A zöldségeket robotgépbe tesszük, kevés főzőlével, csipet borssal, a kakukkfűvel megszórjuk, és simára turmixoljuk. Apránként hozzáadjuk a többi levet, az apróra tördelt kecskesajtot, a tejszínt, és még egyszer átkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd kb. 1 óra hosszára hűtőszekrénybe tesszük. A sonkát összekeverjük a snidlinggel, és a jól lehűtött levest ezzel megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 180 kcal

Feltöltötte: izabell

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , nyári ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , előételek , levesek

vissza az előző oldalra