HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Saláták > Hideg füstölt kacsamell almapürével és salátával
| Többi

Hideg füstölt kacsamell almapürével és salátával recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

2 alma
4 dkg méz
1 evőkanál citrom
5 szegfűszeg
1 kis darabka fahéj
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál balzsamecet
35 dkg füstölt kacsamell
A tálaláshoz:
1 vékony szál póréhagyma
4 retek
4 apró paradicsom
zöld saláta


A recept elkészítése

A almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, kimagozzuk, kisebb darabokra vágjuk. A tálaláshoz a zöldségeket megtisztítjuk-megmossuk, felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Az almát feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. Beletesszük a mézet, a citromlevet, pici sót és teatojásban a szegfűszeget, a fahéjat. A gyümölcsöt puhára főzzük, majd leszűrjük (levét félretesszük). A teatojást kivesszük, és az almát simára turmixoljuk. Az olajat összekeverjük az ecettel, teszünk hozzá keveset az alma főzőlevéből is. Tálaláskor nem túl vastagon felszeleteljük a füstölt kacsamellet, tányérra tesszük, mellé helyezzük az almapürét. A salátával, valamint a feldarabolt zöldségekkel körítjük, s meglocsoljuk az olajos-ecetes öntettel.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 366 kcal

Feltöltötte: helena

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , klasszikus ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , gyertyafényes vacsorák , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 45 perc , előételek , saláták

vissza az előző oldalra