HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Magyar > Házi perec
| Többi

Házi perec recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

3 dl tej
3 dkg élesztő
5 dkg cukor
1 kg liszt
10 dkg zsír
2,5 dl langyos víz
A tetejére:
1 tojás
5 dkg liszt
5 dkg só
víz


A recept elkészítése


1.) A hozzávalókat betesszük a kenyérsütő gépbe, és bedagasztjuk, megkelesztjük. (Én egy picit több vizet tettem bele, mert úgy láttam, nehezen forog a keverőlapát. Utána simán ment, és gyönyörű lett a tésztám.)
2.) A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, kisebb darabokat vágunk le belőlük, megsodorjuk, és pereccé csavarjuk. A kész pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A pereceket kb. 5 percig sütjük benne.
3.) A sós máz alkotóelemeit összekeverjük, és annyi vizet adunk hozzájuk, hogy sűrű, de kenhető masszát kapjunk. Kivesszük a pereceket a sütőből, és megkenjük a mázzal, majd további 15 perc alatt pirosra sütjük őket.
(Kb. 3 tepsi lesz belőle, ami nagyon sok - ha csak nem várunk vendégeket. Érdemes egy zacskóban lefagyasztani egy részüket, és amikor enni szeretnénk belőlük, előző este 1-2-3 darabot kivenni, és hagyni reggelig kiolvadni.)

Feltöltötte: sztella

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , vegetáriánus ételek , házias ételek , társasági ételek , gyerekzsúr , olcsó ételek , pofonegyszerű ételek , 60 perc , aprósütemények

vissza az előző oldalra