HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Hartyáni krémes
| Többi

Hartyáni krémes recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg sütőmargarin
25 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 dkg kakaópor
1 tojás
1 dl tej
A krémhez:
5 dl tej
2 evőkanál liszt
2 csomag vaníliás cukor
20 dkg sütőmargarin
20 dkg porcukor
Valamint:
babapiskóta
1/2 dl rum vagy kávé
tejszínhab

A recept elkészítése

A tésztához a lisztet, a margarint, a porcukrot, a sütőport, a kakaóport, a tojást és a tejet jól összegyúrjuk. Sütőlemezen 2 egyforma lapot sütünk.

A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a 2 csomag vaníliás cukrot, és ha langyosra hűlt, belekeverjük az előzőleg habosra kevert cukros margarint (20 dkg margarin + 20 dkg porcukor).

Az egyik kakaós lapra rákenjük a főzött krém felét, és egymás mellé rárakjuk a babapiskótákat. Meglocsoljuk a rummal vagy kávéval, majd a krém másik felével bevonjuk a piskótát, és ráhelyezzük a másik kakaós lapot. Hűvös helyen néhány órán át állni hagyjuk, és tálaláskor tejszíhabbal bevonjuk.

Feltöltötte: danka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , közepesen költséges ételek , közepesen bonyolult , 75 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra