HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Amerikai > Hamburger-buci házilag
| Többi

Hamburger-buci házilag recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

40 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 tojássárgája
4 evőkanál étolaj
2,5 dl tej
3 evőkanál cukor
1 csapott teáskanál só
szezámmag


A recept elkészítése

A tejet meglangyosítjuk. Kiveszünk belőle egy deciliternyit, és ebbe beleteszünk 1 evőkanál cukrot, felfuttatjuk az élesztőt benne. A tojássárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. Beletesszük a sót, az olajat, a lisztet, majd ráöntjük az élesztőt, és alaposan kidolgozzuk. Letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük.

Ekkor visszadagasztjuk, és újra hagyjuk, hogy megkeljen (10-15 perc). Ekkor deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, és 8 egyenlő darabra osztjuk. Kezünkkel gömbalakúra formázzuk, és tepsibe tesszük. (Úgy is lehet, ha nincs kedvünk vele így bajlódni, hogy kinyújtjuk kb. olyan vastagságúra mintha fánkot készítenénk, és kiszaggatjuk fánkszaggatóval.) Tepsibe tesszük, a tepsit nem kell kikenni semmivel.

A bucik tetejét megkenjük felvert tojással, és meghintjük szezámmaggal. Fél órát pihentetjük, majd 180 fokos sütőben megsütjük.

Feltöltötte: gyongyver

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

amerikai ételek , vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , ebéd-vacsora otthonra , társasági ételek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , több, mint másfél óra , kenyér

vissza az előző oldalra