ElkészÃtési idÅ‘: nem ismert
ElkészÃtés nehézsége:
45 dkg leveles tészta (1 doboz)
2 felvert tojás
3 db (65-70 dkg) nagy krupli
1 csomag újhagyma
1 piros kaliforniai paprika
2,5-3 dl tejszÃn
só
bors
oregánó
10-15 dkg reszelt sajt
a kenéshez 1 felvert tojás
1.) A mirelit leveles tésztát felengedjük, a tésztát megfelezzük, és két kör alakú lapot nyújtunk belőlük.
2.) A krumplit megpucoljuk, és forrástól számÃtott néhány percig fÅ‘zzük. Leöntjük róla a vizet, kihűtjük, majd felkarikázzuk.
3.) Az újhagymát és a piros paprikát megtisztÃtjuk, és apróra vágjuk.
4.) Egy mélyebb tálban összekeverjük a tejszÃnt a tojásokkal, és megsózzuk, megszórjuk borssal, oregánóval és bazsalikommal. Hozzákeverjük a krumplit, a hagymát és a paprikát.
5.) Kivajazunk egy kerek sütÅ‘formát, és belefektetjük az egyik tésztalapot. Ráöntjük a burgonyás tölteléket, és elsimÃtjuk. Megszórjuk reszelt sajttal. A tésztalap széleit felhajtjuk, és a töltelékre hajtjuk, majd a tészta másik felével beborÃtjuk az egészet. Levágjuk az edény szélein túlcsüngÅ‘ tésztát, összegyúrjuk, kinyújtjuk, és tetszÅ‘leges mintájú formával (én repülÅ‘gépeket választottam) néhány figurát szúrunk ki belÅ‘le. Megszurkáljuk villával, majd felvert tojással megkenjük a tésztát, és a kiszúrt figurákat rátapasztjuk. (A figurákat is lekenjük)
ElÅ‘melegÃtett sütÅ‘be tesszük, és kb. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük a tésztát.
Feltöltötte: csillag
Még senki nem készÃtette el ezt a receptet
Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!
vegetáriánus ételek , magyaros ételek , ebéd-vacsora otthonra , társasági ételek , vasárnapi ebédek , olcsó ételek , rafinált ételek , főételek
Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!