HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ebéd, vacsora > Hagymás krumplival töltött lepény
| Többi

Hagymás krumplival töltött lepény recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

45 dkg leveles tészta (1 doboz)
2 felvert tojás
3 db (65-70 dkg) nagy krupli
1 csomag újhagyma
1 piros kaliforniai paprika
2,5-3 dl tejszín

bors
oregánó
10-15 dkg reszelt sajt
a kenéshez 1 felvert tojás


A recept elkészítése


1.) A mirelit leveles tésztát felengedjük, a tésztát megfelezzük, és két kör alakú lapot nyújtunk belőlük.
2.) A krumplit megpucoljuk, és forrástól számított néhány percig főzzük. Leöntjük róla a vizet, kihűtjük, majd felkarikázzuk.
3.) Az újhagymát és a piros paprikát megtisztítjuk, és apróra vágjuk.
4.) Egy mélyebb tálban összekeverjük a tejszínt a tojásokkal, és megsózzuk, megszórjuk borssal, oregánóval és bazsalikommal. Hozzákeverjük a krumplit, a hagymát és a paprikát.
5.) Kivajazunk egy kerek sütőformát, és belefektetjük az egyik tésztalapot. Ráöntjük a burgonyás tölteléket, és elsimítjuk. Megszórjuk reszelt sajttal. A tésztalap széleit felhajtjuk, és a töltelékre hajtjuk, majd a tészta másik felével beborítjuk az egészet. Levágjuk az edény szélein túlcsüngő tésztát, összegyúrjuk, kinyújtjuk, és tetszőleges mintájú formával (én repülőgépeket választottam) néhány figurát szúrunk ki belőle. Megszurkáljuk villával, majd felvert tojással megkenjük a tésztát, és a kiszúrt figurákat rátapasztjuk. (A figurákat is lekenjük)
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 200 fokon 30 perc alatt készre sütjük a tésztát.

Feltöltötte: csillag

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , magyaros ételek , ebéd-vacsora otthonra , társasági ételek , vasárnapi ebédek , olcsó ételek , rafinált ételek , főételek

vissza az előző oldalra