HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Habos almás piskóta
| Többi

Habos almás piskóta recept

Elkészítési idő: 75 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

12 dkg vaj
6 db tojás
30 dkg cukor
24 dkg liszt
2 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
alma
keksz
A tetejére:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor


A recept elkészítése

A tepsinket kibéleljük sütőpapírral, és annyi kekszet reszelünk bele, hogy ellepje a tepsi alját. Erre ráreszeljük az almát, meghintjük a fahéjjal elkevert cukorral.

A vajat habosra keverjük a cukorral (amiből félreteszünk 2 kanállal a tojásfehérjék felveréséhez), sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját, mindegyikkel alaposan kikeverve. Végül hozzátesszük a vaníliás cukrot, ezután felváltva óvatosan belekeverjük több adagban a sütőporral elvegyített lisztet és a 2 evőkanál cukorral felvert kemény tojáshabot.

Ráöntjük az elkészített almára, és közepes tűznél megsütjük.

Mikor megsült deszkára borítjuk, és még melegen 2 tojásfehérjéből 20 dkg porcukorral vert kemény habbal bevonjuk.

Feltöltötte: hunorka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , húsvéti ételek , uzsonnák , kiadós ételek , egyszerű ételek , 75 perc , desszertek

vissza az előző oldalra