HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Saláták > Gyümölcsös-mozzarellás saláta
| Többi

Gyümölcsös-mozzarellás saláta recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 grépfrút
1 alma
1 körte
2 kis paradicsom
5 dkg szárzeller
1 fej saláta (ízlés szerinti)
3 evőkanál olívaolaj
1 csomag (12,5 dkg) mozzarellagolyó


A recept elkészítése

A gyümölcsöket, a zöldségeket, a salátát, megmossuk, leszárítjuk. A grépfrútot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és egy tálka fölött (ebben fogjuk fel a kicsepegő levet) a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst. Amikor teljesen körbeértünk, kinyomjuk belőle a maradék levet is a tálba. A körtét, az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát szeletkékre vágjuk. A paradicsomot cikkekre, a zellert karikákra vágjuk.

A grépfrút húsát összekeverjük a körtével, az almával, a paradicsommal, a zellerrel, és rálocsoljuk a grépfrút levét. Belekeverjük az olajat, sóval ízesítjük, és rátépkedjük a salátaleveleket. Összeforgatjuk. Tányérra tesszük, és elosztjuk rajtuk a sajtgolyócskákat (ha csak nagy golyós mozzarellát kaptunk, előbb kis kockákra vágjuk). Kevés borsot darálunk rá, és máris fogyaszthatjuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 20 perc múlva
1 adag: 232 kcal

Feltöltötte: hermia

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , főzés nélküli ételek , klasszikus ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 30 perc , előételek , főételek , saláták

vissza az előző oldalra