HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Szárnyasok > Gyömbéres csirkecombok
| Többi

Gyömbéres csirkecombok recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

80 dkg alsó csirkecomb
1 dl olaj
1 mokkáskanál reszelt gyömbér
2 evőkanál méz
1 evőkanál csirke-fűszerkeverék
40 dkg nektarin (lehet sárgabarack
4 szál újhagyma
A körethez:
2 tasak gyorsrizs (vagy kevert vadrizs)


A recept elkészítése

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk. Az olaj felét összekeverjük a gyömbérrel, a mézzel, őrölt borssal ízesítjük, és a húsokra kenjük. Letakarva hűtőbe tesszük 1 napra.

Sütés előtt a húst beszórjuk a fűszerkeverékkel. A maradék olajat egy mélyebb serpenyőben felmelegítjük, és a csirkecombokat nagyon lassan, ha kell, felénél letakarva, megsütjük. A barackokat megmossuk, felezzük és eltávolítjuk a magokat. Az újhagymát megtisztítjuk, fél karikákra vágjuk. Amikor a hús megsült, rászórjuk a hagymát, pár percen át pároljuk, majd a barackot is hozzáadjuk. Pici vizet öntünk alá, és 2-3 perc múlva tálaljuk. Köretnek rizst, vagy kevert vadrizst adhatunk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag köret nélkül: 541 kcal

Feltöltötte: aranka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

szárnyasételek , klasszikus ételek , egzotikus ételek , házias ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , főételek

vissza az előző oldalra