HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ebéd, vacsora > Gomolyás gombóc sajtmártással
| Többi

Gomolyás gombóc sajtmártással recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

50 dkg gomolyatúró
2 szikkadt zsemle
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál margarin
2 tojássárgája
1 citrom
2 evőkanál vágott petrezselyem
1 csipet őrölt szerecsendió
A gomolyasajt-mártáshoz:
10 dkg gomolyasajt
2 evőkanál margarin
2 evőkanál liszt
4 dl tej
1 csipet őrölt szerecsendió
1 teáskanál ételízesítő
1 evőkanál vágott petrezselyem

A recept elkészítése

A gomolyatúrót burgonyanyomón áttörjük. A zsemlét nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük (használhatunk, ha van, aprítógépet is). A fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A keményítőt 2 evőkanál vízzel simára keverjük.

A margarint habosra keverjük a tojássárgákkal. Hozzáadjuk az áttört túrót, a zsemlét, a keményítőt, a citromhéjat, a petrezselymet, a fokhagymát, sóval, borssal, őrölt szerecsendióval ízesítjük, és jól összekeverjük. A masszát kb. 15 percig állni hagyjuk. A masszából gombócokat formálunk, és gyöngyöző vízben kb. 5-8 percig, főzzük, majd kiszedjük, lecsepegtetjük, melegen tartjuk. A sajtmártással tálaljuk. A gomolyamártáshoz a gomolyát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk. A margarint felhevítjük, világosra pirítjuk benne a lisztet, majd álladó keverés mellett, beleöntjük a tejet. Felforraljuk, és sóval, borssal, szerecsendióval, ételízesítővel fűszerezzük. Végül belekeverjük a petrezselymet. A mártást levesszük a tűzről, belekeverjük a gomolya sajtot.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 590 kcal

Feltöltötte: flanna

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , ebéd-vacsora otthonra , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , közepesen bonyolult , 45 perc , főételek

vissza az előző oldalra