HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vasárnapi ebéd > Gombával töltött sült paradicsom
| Többi

Gombával töltött sült paradicsom recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

8 nagy paradicsom
20 dkg gomba
4 szál zöldhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál apróra vágott friss bazsalikom
15 dkg reszelt trappista és füstölt sajt összekeverve


A recept elkészítése


A paradicsomokat megmossuk, tetejüket levágjuk, kikaparjuk a magjukat, belsejét enyhén besózzuk, borsozzuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük. A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk.

1. Felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a hagymát, majd rátesszük a gombát és megpirítjuk. A bazsalikommal, sóval borssal ízesítjük, majd összepirítjuk.
2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A kikapart paradicsomokat megtöltjüka pirított gombával. A tetejét megszórjuk a sajttal, mellé helyezzük a kalapokat, és a sütőben kb. 15 perc alatt átsütjük.
A tölött paradicsomot pirított bagettszeletekre ültetve vagy, ha több időnk van, rizottóval kínálhatjuk.

Feltöltötte: karolina

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , ünnepi ételek , gyertyafényes vacsorák , társasági ételek , vasárnapi ebédek , közepesen költséges ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra