HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Vasárnapi ebéd > Gombás sonkapárnák
| Többi

Gombás sonkapárnák recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 zsemle
1/2 dl tej
20 dkg gomba
10 dkg póréhagyma
3 evőkanál olaj
1 evőkanál vágott petrezselyem
1 tojás
24 vékony szelet füstölt sonka (kb. 15 cm hosszú)
A körethez:
50 dkg burgonya
30 dkg cukkini
4 újhagyma
4 evőkanál olaj
1 mokkáskanál oregánó


A recept elkészítése

A burgonyát alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. Levágjuk a zsemle héját, a belsejét a tejben kicsit megáztatjuk, majd kinyomjuk. A gombát, a pórét megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra összevágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és a hagymát megfuttatjuk benne. Rátesszük a gombát, pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, és alaposan összeforgatjuk. A tűzről levéve - kanál hátával - enyhén kinyomkodjuk. A levet visszatesszük, hozzáadjuk a zsemlét is, és folyton keverve sűrűre összefőzzük. Amikor szép sima levesszük, belekeverjük a gombát, a tojást, és ha kell, fűszerezzük még. Leteszünk egy szelet sonkát, és arra keresztbe a másikat. A közepére teszünk a gombás töltelékből, majd a kilógó szeleteket az órajárással egyezően ráhajtogatjuk. Amikor kész, serpenyőben mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük. A körethez a burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A cukkinit, az újhagymát megtisztítjuk, a burgonyához hasonlóan felkarikázzuk. Serpenyőbe öntjük az olajat, és megpirítjuk benne a burgonyát, a cukkinit, a hagymát. Sózzuk, megszórjuk az oregánóval. Mielőtt kész lenne, rátesszük a sonkapárnákat, hogy összemelegedjenek, majd tálaljuk.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 640 kcal

Feltöltötte: greta

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , főételek

vissza az előző oldalra