HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Ünnepi alkalom > Gazdag hidegtál
| Többi

Gazdag hidegtál recept

Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

A francia salátához:
1 kg francia saláta alap
90 dkg tejföl
2,5 dl majonéz
2 evőkanál mustár
1 evőkanál balzsamecet
1 evőkanál só
4 evőkanál cukor
1 kiskanál bors
petrezselyem
4 db csemege uborka
3 alma
5 db főtt krumpli
fejessaláta, jégsaláta vagy fodros saláta
A kolbásszal töltött karajhoz:
1, 5 kg karaj
lángolt kolbász
A borsos szűzérméhez:
1 sertés szűzérme
vegyes borskeverék
A sajttekercshez:
1 guriga trappista sajt
10 dkg tömlős juhtúró
25 dkg tehéntúró

őrölt kömény
pirospaprika
mustár
tejföl
sütőmargarin
A sonkatekercshez:
gépsonka
ecet
besamel mártás
A díszítéshez:
koktélparadicsom
kígyóuborka
retek
mandarin
újhagyma
zselatin
A kaszinótojáshoz:
6-8 tojás
mustár
tejszín
bors
balzsamecet

A recept elkészítése

1. A francia salátát elkészítjük: a zöldséget megfőzzük, a krumplit kicsivel később kockára vágva szintén megfőzzük. Tartásmártást készítünk a tejfölből és a majonézből mustárral, borssal, sóval, cukororral, balzsamecettel és petrezselyemmel. Hozzáadjuk a kockára vágott almát, a kis darabokra vágott csemege uborkát és a kihűlt zöldségeket.

2. A sajttekercshez a trappista sajtot (csak jó minőségűt, mert ha valami zsíros utánzat, az a főzés során eltűnik) 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, kevés forró vízben addig forraljuk, míg az egész elolvad, de még egyben ki lehet venni egy szűrőlapáttal. Asztalra borítjuk, kinyújtjuk, mint egy tésztát, rákenjük a tölteléket, felcsavarjuk. A töltelék lehet: sonkaszeletek és arra halmozott és elsimított körözött, a körözött lehet különböző színű: piros/fehér/zöld is. Tálcára rakva egymás mellé hűtőbe rakjuk dermedni, és csak dermedés után szeleteljük fel, mint a szalámit, de 0,5 cm vastagságúra.

3. A kolbásszal töltött karajhoz felszúrjuk, majd megtöltjük a karajt, fűszerezzük sóval, fokhagymával és köménnyel, majd fólia alatt pirosra sütjük. (Előző nap kell megcsinálni, hogy vékonyra tudjuk szeletelni.)

4. A borsos szűzérme sülhet a karajjal együtt, de ezt durvára őrölt borskeverékbe forgatjuk, amikor már készen van. Hidegen szeleteljük vékonyra.

5. A sonkatekercshez az ecetes tormát a besamellel besűrítjük, és a sonkaszeletekbe töltjük.

6. A kaszinótojáshoz a tojásokat megfőzzük, az alját a sárgájánál levágjuk, kikaparjuk a sárgáját, és mustárral, sóval, tejföllel, borssal meg egy pici balzsamecettel összekeverjük. A tojások alá töltjük.

A hidegtálhoz a tálcára salátaleveleket helyezünk, ráhalmozzuk a francia salátát, és szépen elrendezzük a húsokat, díszítjük a sajttekercsekkel és a zöldségekkel, gyümölcsökkel. A végén zselatinnal átkenegetjük, és bezsebeljük az elismeréseket, dicséreteket.

Feltöltötte: dana

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

klasszikus ételek , házias ételek , bulira ajánlott , ünnepi ételek , húsvéti ételek , társasági ételek , költséges ételek , rafinált ételek , több, mint másfél óra , előételek , főételek

vissza az előző oldalra