HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Füstölt sajtos zellerkrémleves
| Többi

Füstölt sajtos zellerkrémleves recept

Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

25 g vaj
1 közepes nagyságú vöröshagyma
750 g zeller
1 nagyobb burgonya
2 evőkanál petrezselyem
6 dl erőleves (kockából)
3 dl tejszín
15 dkg füstölt sajt
A díszítéshez:
zellerlevél
snidling
reszelt füstölt sajt


A recept elkészítése


1.) Egy nagy lábasban megolvasztjuk a vajat, és rátesszük a megtisztított és kockákra vágott zellert, hagymát és a burgonyát. Néhány percig pirítjuk, majd az egészet felöntjük az erőlevessel és 15 perc alatt lassú tűzön puhára főzzük a zöldségeket.
2.) Ezután hagyjuk kicsit kihűlni, majd turmixgépbe öntjük a levest, és sima krémmé mixeljük a zöldségeket.
3.) Visszatesszük a pépes zöldségeket a lábasba, felöntjük tejszínnel és hozzáadjuk a felkockázott füstölt sajtot, és addig melegítjük, míg a sajt felolvad a levesben.
4.) Forrón, zellerlevelekkel, snidlinggel és reszelt sajttal megszórva azonnal tálaljuk.

Feltöltötte: napsugar

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , ünnepi ételek , gyertyafényes vacsorák , társasági ételek , vasárnapi ebédek , egyszerű ételek , 30 perc , levesek

vissza az előző oldalra