HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Levesek > Füstölt csülkös babgulyás
| Többi

Füstölt csülkös babgulyás recept

Elkészítési idő: nem ismert
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 kisebb (kb. 80 dkg-os) füstölt csülök
40 dkg fehérbab
5 sárgarépa
2 fehérrépa
fél karalábé
fél zeller
3 gerezd fokhagyma
1 hagyma
6-8 szem egész bors
1 csipet köménymag
1 késhegynyi szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors
A rántáshoz:
olaj
liszt
2 gerezd fokhagyma
pirospaprika
víz

A recept elkészítése

A csülköt és a babot egy éjszakára (külön tálakban) vízbe áztatjuk. Másnap a csülköt kuktába tesszük, felöntjük vízzel, és kb. 1,4 óra alatt puhára főzzük. (A levét megtartjuk, ebből főzzük majd a levest.)
A zöldségeket megmossuk, feldaraboljuk, hozzáadjuk a darabokra vágott csülköt, és a csülök levével felöntjük, és megfűszerezzük. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Barna rántást készítünk: amikor a liszt felhabosodott az olajban, a lábast lehúzzuk a tűzről, belenyomunk 2 gerezd fokhagymát, és annyi pirospaprikát adunk hozzá, hogy szép színe legyen. Vízzel felöntjük, csomómentesen elkeverjük, majd hozzáadjuk a leveshez, és hagyjuk, hogy az egész egyet rottyanjon. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és Hébeknédlivel tálaljuk.

Feltöltötte: jolan

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , magyaros ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , társasági ételek , vasárnapi ebédek , őszi ételek , téli ételek , kiadós ételek , egyszerű ételek , levesek

vissza az előző oldalra