HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Fügetorta
| Többi

Fügetorta recept

Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

10 dkg sütőmargarin
8 dkg cukor
10 dkg liszt
2 evőkanál darált dió
1 csomag vaníliás cukor
1 teáskanál méz
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1/2 csomag sütőpor
aszalt füge
fehérbor

A recept elkészítése

Az aszalt fügét langyos, édes fehérborba áztatjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a dióval és a mézeskalács fűszerkeverékkel. Ezután apránként hozzákeverni a margarinos masszához.

Egy 26 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleönteni a jól kikevert tésztát. A beáztatott fügét lecsepegtetjük, majd a tészta tetejére rakosgatjuk (ízlés szerint). Előmelegített sütőben, közepes lángon 50 percig sütjük (ha a teteje kezdene túlságosan pirulni, alufóliával letakarjuk, és így sütjük tovább). A formában hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórjuk, és tejszínhabbal tálaljuk.

Feltöltötte: gina

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , karácsonyi ételek , uzsonnák , kiadós ételek , egyszerű ételek , 60 perc , desszertek , torták

vissza az előző oldalra