HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Főzelékek > Frissítő főzelék
| Többi

Frissítő főzelék recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

1 csomag (50 dkg) franciasaláta alap
1 fél fej kelkáposzta
1 csomag újhagyma vagy 1 szál póréhagyma
15 dkg hasábokra vágott zeller
10-15 db kiseb kelbimbó
5 dl tejföl
kb. 2 dl tej vagy víz
4-5 evőkanál liszt
ízlés szerint só és bors
1 csomag friss petrezselyemzöld vagy 2 evőkanálnyi szárított
1 teáskanál tárkony

A recept elkészítése

A hagymát felkarikázzuk, a kelkáposztát ujjnyi széles csíkokra szeljük, és a fagyasztott franciasaláta alappal meg a többi zöldséggel együtt feltesszük párolódni annyi vízben, hogy éppen ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, és ha szárított petrezselyemzöldet használunk, akkor azt most tesszük bele, hozzáadjuk a tárkonyt is. Puhára pároljuk.
Ha friss petrezselymünk van, nagyon finomra felaprítjuk, félretesszük. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és ha túl sűrű, kevés tejet öntünk még hozzá. Amikor a zöldségek megpuhultak, ezzel a habarással sűrítjük. Egyet forralunk rajta, s mielőtt lekapcsolnánk a tüzet alatta, rászórjuk és belekeverjük a friss petrezselyemzöldet (ha ezt használjuk). Ekkor azonban azonnal lefedjük, és legalább 5 percig lefedve állni hagyjuk, hogy a petrezselyemzöld aromája az ételben maradjon.
Bármilyen feltéttel azonnal fogyasztható, ám egy forró nyári napon hidegen igen üdítő étel, bátran próbáljuk ki.

Feltöltötte: zsoka

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

vegetáriánus ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ebéd-vacsora otthonra , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , főzelékféle

vissza az előző oldalra