HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kezdőlap > Desszertek > Forgácsfánk (Csöröge)
| Többi

Forgácsfánk (Csöröge) recept

Elkészítési idő: 45 perc
Elkészítés nehézsége: Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség Nehézség

A recept hozzávalói

35 dkg liszt
5 tojás sárgája
1 egész tojás
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál rum
5 dl olaj
1 púpozott evőkanál cukor
1 kávéskanál sütőpor
1 evőkanál tejföl



A recept elkészítése

A hozzávalókat összegyúrom, két cipót formálok, és fél óráig pihentetem. Lisztezett deszkán késhegy vékonyságúra nyújtom, majd felcsíkozom, keresztbe 45 fokban csíkot vágok, közepét hosszanti irányba bevágom. Ezen a résen átfordítom az egyik sarkát. 2-3 ujjnyi olajban kisütöm. Vaníliás porcukorral vékonyan meghintve tálalom. Kínálhatok mellé lekvárt is. Jó étvágyat kívánok!

Feltöltötte: stefania

Akik elkészítették ezt a receptet:

Még senki nem készítette el ezt a receptet

Hozzászólások

Még nem szólt hozzá senki, légyél Te az első!

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Címkék

magyar ételek , vegetáriánus ételek , magyaros ételek , klasszikus ételek , házias ételek , ünnepi ételek , uzsonnák , vasárnapi ebédek , kiadós ételek , egyszerű ételek , 45 perc , desszertek

vissza az előző oldalra